Home WIA Nieuws Producten Support Aanvraag Evenementen Contact

Onze Producten
3D Printers
3D Tekenen
Ingenieuser: In beweging zetten
Ingenieuser: Onderzoeken & presenteren
Ingenieuser: Tekenen & ontwerpen
Ingenieuser: Graveren & Produceren
Interactieve Schoolborden
Laatste Nieuws
Laatste nieuws
WIA Educational
Bedrijfsprofiel
Training
On-line Support
 
Ingenieuser: Graveren & Produceren

 

Aan de hand van een graveermachine, maken leerlingen kennis met een productieproces, in dit geval het graveren van (naam)plaatjes. Op basis van de simulatie van de frees, kijken ze naar oplossingen voor ‘de kortste weg’, niet alleen bij het frezen van een naamplaatje, maar bijvoorbeeld ook bij het plannen van een route.

 

De machine geeft, zelf op een veilige manier te gebruiken, aanleiding om na te gaan op welke verschillende manieren je aan (machine)veiligheid kunt werken.

De leerlingen leren dat de verplaatsing van de frees gebeurt op basis van geleiderails, onderzoeken vergelijkbare vormen van geleiding van apparaten (waaronder natuurlijk de trein en tram) en ontwerpen zelf een spel op basis van geleiderails.

 

 

Frezen is een van de vele vormen van verspanende techniek (het weghalen van materiaal). Aan de hand van een aantal praktische opdrachten onderzoeken leerlingen het verschil tussen verspanende en niet-verspanende technieken en leren de voor- en nadelen van verspanen kennen.

 

 

In de opdrachten leren de leerlingen technische problemen op te lossen (kerndoel 45), onderzoek doen (kerndoelen 42 en 45) en leggen ze relaties tussen werking, vorm en materiaalgebruik (kerndoel 44).

 

Deze leerplek vereist voor de leerkracht weinig voorkennis en ervaring en is eenvoudig te bedienen en uit te leggen. Het is eenvoudig in gebruik.


Informatie
Vraag direct informatie of een demonstratie aanVraag direct informatie of een demonstratie aan
010-5011313
EvenementenVolg ons op
Volg ons op Twitter
WIA Educational BV | Koddeweg 39 | 3194 DH | Hoogvliet Rotterdam | 0031-(0)10-5011313 | 0031-(0)10-5014715 | info@wiaeducational.nl