Home WIA Nieuws Producten Support Aanvraag Evenementen Contact

Onze Producten
3D Printers
3D Tekenen
Ingenieuser: In beweging zetten
Ingenieuser: Onderzoeken & presenteren
Ingenieuser: Tekenen & ontwerpen
Ingenieuser: Graveren & Produceren
Interactieve Schoolborden
Laatste Nieuws
Laatste nieuws
WIA Educational
Bedrijfsprofiel
Training
On-line Support
 
Iedere leerling zijn eigen fabriek

WIA Educational is ontstaan ten tijde van de eerste digitale revolutie, t.w. de introductie van de personal computer, operating software en content in het begin van de jaren ’80 van de vorige eeuw. Als geen ander zag WIA de mogelijkheden om personal computers, educatieve software (simulatie en courseware) te koppelen aan productiemachines. Zowel professionele machines als onderwijsmodellen. Voor een effectief gebruik werd lesmateriaal ontwikkeld, werden instructiedagen verzorgd voor docenten, helpdeskondersteuning geboden en software voortdurend verder ontwikkeld (update contracten).


WIA Educational heeft in de afgelopen 25jaar aan vrijwel alle grote projecten in het technisch en beroepsonderwijs meegewerkt. In het kader van techniek in het basisonderwijs heeft WIA een methode (WIA Ingenieuser) ontwikkeld, waarin moderne technieken zijn ondergebracht, o.a.: ontwikkelen (Moodboard), ontwerpen (Spaceclaim), programmeren (Edgecam, CAMsim)  produceren (graveren en frezen), mechatronica, domotica. Op deze manier wordt een maatschappelijke bijdrage geleverd om het tekort aan technisch geschoold personeel voor de toekomst op te heffen.

 

Door de ontwikkeling van internet en de introductie van digitale productiemachines die op het bureau passen, zoals 3D printers en lasermachines, ontstaat thans De Nieuwe Industriële Revolutie. Een exponent hiervan is de ‘Makerbeweging’. Wereldwijd bestaan er op dit moment ongeveer duizend Makerwerkplaatsen, gedeelde productiefaciliteiten, die in hoog tempo toenemen. In Nederland kennen we deze als zgn. fablabs, in Bergen op Zoom, Utrecht, Uft, en andere plaatsen, die gericht zijn op zowel industrie als onderwijs.

 

Dit alles zal zijn uitwerking op maatschappij en samenleving niet missen. Productie blijft in de toekomst meer en meer in eigen land, productie wordt kleinschaliger, levering van producten voor kleine doelgroepen, ontstaan van nieuwe werkgelegenheid, maar vooral ook van nieuw ondernemerschap. Elke leerling kan in de toekomst zijn eigen fabriek beginnen. Techniek is de ultieme uitdaging voor de jongeren van de toekomst.  

 

In de komende tijd zullen op technische scholen en scholen van voortgezet onderwijs de zgn. schoolwerkplaatsen terugkeren resp. geïntroduceerd worden. Nu niet met grote CNC-gestuurde productiemachines, maar met digitale productiemachines die op het bureau passen, zoals 3D-printers en lasersnijmachines, maar aangepast aan het internettijdperk. Volgens Chris Anderson, hoofdredacteur van het toonaangevende nieuwe-mediablad Wired, worden in deze werkplaatsen jonge mensen niet opgeleid tot eenvoudige arbeiders, maar wordt een heel nieuwe generatie systeemontwerpers en productie-innovators opgeleid voor allerlei geavanceerde productieprocessen. Amerikaanse Scholen zullen in hun curriculum extra ruimte vrijmaken voor techniek, volgens berichten uit The New York Times. In Nederland zal dat niet anders zijn

 

Onderdelen uit deze werkplaatsen zullen ook geplaatst worden op basisscholen, naschoolse opvang, vakscholen, VMBO-scholen, technasium, etc. Ook nu is de voorwaarde voor een goed implementatie: stabiele en gebruiksvriendelijke machines en software, goed lesmateriaal, installatie, training, ondersteuning, onderhoud en ontwikkeling door de leverancier. Docenten worden coach van hun leerlingen, die in hoge mate zelfstandig zullen  werken.   

 

WIA Educational was er bij toen de eerste digitale revolutie op scholen plaatsvond, WIA Educational is er ook nu weer bij, nu de tweede digitale revolutie plaatsvindt. Ontwerp software (Spaceclaim), graveer/freesmachine (Roland), 3D printer (Rapman), lasermachine, productiesoftware (Edgecam, CAMsim), etc.

 

Belangrijk is een leverancier, die weet wat de industriële praktijk vraagt, die op de hoogte is van de eisen van het onderwijs. Een leverancier die de continuïteit van uw investering waarborgt, maar bovendien eenvoudige methoden levert waarmee leerlingen snel en gemakkelijk aan de slag kunnen.

 

Iedere vrijdag vanaf 9.30 uur ’s morgens kunt u al onze oplossingen in bedrijf  zien in ons democentrum in Rotterdam-Hoogvliet aan de Koddeweg 39. Gemakkelijk per auto (A15) en per openbaar vervoer (trein en metro) te bereiken. Graag tijdig aanmelden, per mail info@wiaeducational.nl of per telefoon 010-5011313.


Informatie
Vraag direct informatie of een demonstratie aanVraag direct informatie of een demonstratie aan
010-5011313
EvenementenVolg ons op
Volg ons op Twitter
WIA Educational BV | Koddeweg 39 | 3194 DH | Hoogvliet Rotterdam | 0031-(0)10-5011313 | 0031-(0)10-5014715 | info@wiaeducational.nl